czwartek, 2 czerwca 2011

Sałatka śniadaniowa - prawie jak Caprese






Chciało mi się jajka gotowanego. A dzień wcześniej dostałam 10 prawdziwych wiejskich jajek od kury :) i powstała sałatka. Prawie jak Caprese, ale nie do końca. Stąd kolejny przepis będzie na prawdziwą włoską. Tym razem moja improwizacja śniadaniowa.


  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pomidor
  • bazylia
  • sól, pieprz, majonez
Jajka pokroić na plasterki, pomidora również (ja nie jem skórek, dlatego najpierw go sparzam i obieram). Przekładać na zmianę - plasterek jajka, plasterek pomidora. Całość lekko posmarować majonezem, posolić, popieprzyć do smaku. Udekorować bazylią - lub posiekać bazylię i wymieszać ją z majonezem.

Można zajadać prosto z talerza albo podać na bagietce :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...