- chleb tostowy (polecam 3 ziarnka z Biedronki)
- masło
- czosnek
- zioła prowansalskie
- ser żółty
- mozzarella
- pomidorek
- szynka
Masło czosnkowe:
W zależności od ilości i upodobań - masło mieszamy z dowolną ilością wyciśniętego czosnku. Dosypujemy przyprawy - ja lubię dużo czosnku i dużo ziół prowansalskich.
Masłem smarujemy kromki chleba, ważne, żeby stroną masłową położyć kromkę do góry.
A w środek co kto lubi - ser żółty + mozzarella, mozzarella+pomidor+bazylia, ser+szynka, ser+kabanos pokrojony w plasterki. Do wyboru do koloru :)
E tam, czosnek się dobrze nadaje na śniadanie. Potem tylko trzeba wtrąbić trochę zielonej pietruszki. A po pietruszce umyć zęby. I da radę.
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobne tosty, które znikają w oka mgnieniu:))
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka:)
uwielbiam takie tosty, zazwyczaj jemy je na kolacje, bo kto miałby czas robić je rano :)narobiłaś mi ochoty :)
OdpowiedzUsuń