- żółty ryż
- groszek
- papryka
- suszone pomidory
- parówki
- szczypiorek
- majonez
Parówki gotujemy i kroimy na plasterki. Paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki na małe kawałki. Wszystkie składniki instalujemy w misce i mieszamy z łyżką majonezu. Posypujemy szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem i solą. Pakujemy do plecaka i cieszymy się innowacyjnym drugim śniadaniem (hurra! nareszcie nie kanapki).
Smacznego!
Jestem fanką sałatek wszelakich więc mi takie drugie śniadanie bardzo odpowiada:)
OdpowiedzUsuńkocham żółty ryż i sałatka wygląda wspaniale! dodaję do ulubionych i życzę powodzenia :))
OdpowiedzUsuńJuż zapisuję i chętnie zrobię, bo przepadam za sałatkami!
OdpowiedzUsuńP.S. Twój blog nastraja mnie pozytywnie :) :*
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńDrugie śniadanie jest bardzo ważne i powinno się o nim pamiętać. Ja najczęściej jadam je w pracy. Ostatnio zamówiłem sobie specjalny lunchbox na https://duka.com/pl/akcesoria-kuchenne-i-barowe/przechowywanie-zywnosci/pojemniki-na-zywnosc-i-lunchboxy, który służy mi do przechowywania oraz zabierania z sobą żywności do pracy. Z reguły lunchboxy są bardzo pojemne i bez trudu można w nich umieścić np. kanapki, różne sałatki, a nawet dania na ciepło. Szczelne zamknięcie pozwala też na zachowanie świeżości jedzenia na długi czas.
OdpowiedzUsuń