poniedziałek, 4 kwietnia 2011

Studencka ratatouille

Do ideału brakuje jej... wszystkiego ;) W sumie może nawet nie ma z nią nic wspólnego. Ale biorąc pod uwagę, że powstała pod wpływem przepisu na ratatouille, może się tak nazywać


Składniki:
warzywa:
2 małe cukinie
0,5 kg pieczarek
ogórek zielony

Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Wrzucić na patelnię grillową. Pokroić umytą cukinię w paski (jeśli jest mała nie trzeba wykrajać środka). Dorzucić do pieczarek. Na koniec dodać pokrojonego ogórka. Grillować, aż warzywa będą miękkie.

2 piersi z kurczaka pokroić w długie paski. Usmażyć na drugiej patelni grillowej. Posypać ziołami lub ulubioną przyprawą do kurczaka. Pod koniec smażenia dodać sos boloński (lub dowolny inny - ja miałam akurat taki i uważam, że to bardzo smaczne połączenie kuchni francuskiej z włoską ;] )

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...