niedziela, 10 kwietnia 2011
Zapiekanki wiosenne
Na kolację lub śniadanie :)
2 bagietki lub półbagietki
szynka
ser starty
pieczarki
sos pieczarkowy Winiary
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bagietki rozkroić, przekroić na pół (takie dłuuugie się nie zmieszczą do piekarnika). Szynkę pokroić w paseczki. Sos rozrobić z 3/4 szklanki wody. Polać nim bagietki. Układać kolejno szynkę w paseczkach, pieczarki, starty ser. Zapiekać 15 minut.
U mnie tym razem zabrakło pieczarek, dlatego wymyśliłam wiosenne przybranie. Upieczone zapiekanki posmarowałam delikatnie majonezem, następnie położyłam ogórka, szczypiorek i kiełki z rzodkiewki. Popieprzyć do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz