Tak proste, że trudno uwierzyć, że tak dobre.
A całe wykonanie nie zajmuje więcej niż 15 minut.
Składniki:
- pół paczki makaronu spaghetti
- 6 plasterków boczku wędzonego
- cebulka
- 2 żółtka, 1 jajko
- 300 ml łyżki śmietany kremówki
- 15 dag sera żółtego
Cebulkę kroimy w kostkę, boczek również. Podsmażamy na patelni. Nie używam oleju - boczek jest wystarczająco tłusty. Żółtka wymieszać z śmietaną - można lekko przyprawić oregano i pieprzem. Gdy cebulka i boczek będą gotowe wlać mieszankę na patelnię. Poczekać, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. Odlać makaron i pozostawić go w garnku. Do makaronu wlewamy sos. Gdyby sos był zbyt gęsty, można go rozrzedzić mlekiem. Posypujemy garścią startego sera żółtego. Im twardszy tym lepszy :)
Ready :) Podawać ze świeżą bazylią posiekaną na drobno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz