środa, 6 kwietnia 2011

Tortellini po chińsku

Szybki i smaczny obiad ;) doskonały na 2-godzinne okienko między zajęciami.

Składniki:
paczka makaronu tortellini z pieczarkami (mój - z biedronki, naprawdę dobry)
2 konserwy - wołowina w sosie własnym
puszka groszku zielonego
fix do potraw chińskich.

Paczkę tortellini z pieczarkami ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na dużej patelni podsmażyć wołowinkę pokrojoną w kawałki. Następnie dodać fix do potraw chińskich rozpuszczony w 300 ml wody. Chwilę pomieszać na patelni, aż zgęstnieje. W międzyczasie odlać makaron (dokładnie!). Wrzucić na patelnię, wymieszać z sosem. Na końcu wsypać groszek zielony. Pomieszać chwilę, szamać :)

Ważna uwaga - zero przypraw, a zwłaszcza soli. Wołowina i tak jest słona, fix także, dlatego nie potrzeba więcej tego dosalać.

I tak na koniec myślę, że kilka kropli sosu sojowego też by temu nie zaszkodziło:)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...