Taka mała rzecz a cieszy :)
Okej, cieszy, bo udało się wykorzystać dwudniowe bagietki.
- bagietka/chleb tostowy/chleb
- 2-3 jajka
- 4-5 łyżek mleka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- opcjonalnie: ser
Bagietkę kroimy na podłużne kromki, jajka wbijamy do miseczki, dolewamy mleko i roztrzepujemy. Solimy, pieprzymy do smaku. Na patelni rozgrzewamy oliwę (lub masło, jeśli tosty mają być na słodko). Kromki maczamy w jajku i kładziemy na patelni. Smażymy na złoto z obu stron.
Możemy posypać na talerzu startym serem lub podać z dżemem. Z sokiem pomarańczowym... :)
Bardzo lubię takie tosty! zajadałam się nimi kiedyś . . . czas wrócić do tych pięknych chwil;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń