niedziela, 7 sierpnia 2011

Chrupiące kokardki w zielonym towarzystwie

Przepis na ten obiad to modyfikacja przepisu na tagiatelle ze szpinakiem. Trochę pozmieniałam, trochę doprawiłam i lubię to!


  • opakowanie kokardek
  • 1 kg szpinaku
  • 150 g mascarpone
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 3 ząbki czosnku
  • ser żółty
  • orzeszki ziemne
  • sól, pieprz, kostka rosołowa
Szpinak rozmroziłam, poczekałam, aż odparuje cała woda. Potem wymieszałam go z mascarpone, na koniec dodałam ser pleśniowy. Doprawiłam całość kostką rosołową (z powodu braku warzywka).

Makaron ugotowałam al dente, odcedziłam. Wsypałam go do garnka ze szpinakiem i na minimalnym ogniu wymieszałam bardzo dokładnie. 

Gotowe! Na talerzu posypałam orzeszkami i serem żółtym. Pycha!

4 komentarze:

  1. pysznie i lekko.
    idealnie na wakacyjną porę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię makaron z serem pleśniowym, powstaje wtedy pyszny sos :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie serowo-szpinakowe makarony bardzo lubie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...