- opakowanie kokardek
- 1 kg szpinaku
- 150 g mascarpone
- 100 g niebieskiego sera pleśniowego
- 3 ząbki czosnku
- ser żółty
- orzeszki ziemne
- sól, pieprz, kostka rosołowa
Szpinak rozmroziłam, poczekałam, aż odparuje cała woda. Potem wymieszałam go z mascarpone, na koniec dodałam ser pleśniowy. Doprawiłam całość kostką rosołową (z powodu braku warzywka).
Makaron ugotowałam al dente, odcedziłam. Wsypałam go do garnka ze szpinakiem i na minimalnym ogniu wymieszałam bardzo dokładnie.
Gotowe! Na talerzu posypałam orzeszkami i serem żółtym. Pycha!
pysznie i lekko.
OdpowiedzUsuńidealnie na wakacyjną porę!
Lubię makaron z serem pleśniowym, powstaje wtedy pyszny sos :)
OdpowiedzUsuńPyszne kokardki :)
OdpowiedzUsuńTakie serowo-szpinakowe makarony bardzo lubie!
OdpowiedzUsuń