W szoku jestem, że jeszcze nie wstawiłam tego przepisu - właśnie przeglądałam zdjęcia i znalazłam te naleśniki. Od razu nadrabiam zaległości :)
Ciasto naleśnikowe:
Mąkę, proszek, cukier mieszamy z żółtkami, białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Wlewamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy łyżkę oleju i trochę napowietrzamy ciasto. Smażymy do gorącej patelni.
Masa:
- kostka sera białego
- łyżka masła
- łyżka śmietany
- cukier
- cynamon
Naleśniki napełniamy serem i składamy w koperty. Delikatnie posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy kleksem bitej śmietany i obficie posypujemy jagodami. Zjadamy póki gorące ;)
Kasiu,niezwykle apetyczne!
OdpowiedzUsuńMam teraz wielką ochotę na....
Pozdrawiam Cię!