- bulion, może być z kostki
- 2 garści zielonej fasolki
- 7 pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- pomidor
- cebulka
- 2 ząbki czosnku
- 4 plasterki pancetty
- mała kiełbaska
- puszka groszku zielonego
- 4 łyżki przecieru z pomidorów
Fasolkę myjemy i obcinamy jej końcówki. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Pomidora i paprykę kroimy w kostkę a marchewkę na cieniutkie krążki lub ścieramy na tarce. Cebulkę i czosnek kroimy i podsmażamy na maśle na złoto. Pancettę kroimy na kawałeczki, podsmażamy na patelni, kiełbaskę kroimy w kostkę i również podsmażamy.
Do gotującego się bulionu dodajemy cebulę i czosnek, potem wrzucamy wszystkie warzywa. Gotujemy aż zmiękną. Wrzucamy pancettę i kiełbaskę. Pod koniec gotowania wlewamy groszek razem z zalewą. Dodajemy przecier z pomidorów, mieszamy, posypujemy koperkiem. Zjadamy ze smakiem :)
Dodaję do Akcji - III Letni Festiwal Zupy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz