wtorek, 7 lutego 2012

Guacamole z pomidorem


Moje drugie podejście do guacamole. Awocado dojrzało, zabrakło chili. Wyszło bardzo smaczne - Mama jest zachwycona. Niestety zdjęcia nie są. Aparat powiedział, że jestem złym właścicielem i go nie karmię, a pokarm dla baterii został w Warszawie... Trudno, do jutra wytrzymam, a Was pomęczę zdjęciami z komórki...

  • 1 dojrzałe awocado
  • ząbek czosnku
  • pomidor
  • szczypta chili w proszku
  • sok z cytryny
Awocado obierz (polecam metodę - przetnij na pół i wyciągnij je łyżką), skrop sokiem z cytryny. Pomidora sparz i usuń skórkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z awokado i chili. Całość zmiażdż na gładki mus. Na koniec wymieszaj z pomidorem pokrojonym w kostkę. Podawaj na gorących grzankach, posypane szczypiorkiem :)

Szybkie, proste i smaczne. Kto ma ochotę na takie śniadanie?

1 komentarz:

  1. awokado moje ulubione:-) chociaż tego nigdy nie robiłam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...