Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki (+0,5 na podsypywanie)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pół szklanki cukru pudru
- 200 g masła
- 2 żółtka
Masa serowa:
- 3 jajka
- 50 g rozpuszczonego masła
- 0,5 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanka cukru
- łyżka ekstraktu waniliowego
- 0,5 kg sera tłustego zmielonego
- 0,5 opakowania budyniu waniliowego
- Morele
Tartę piecz ok. 45 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu możesz polać wierzch niewielką ilością galaretki brzoskwiniowej lub posypać prażonymi migdałami.
U kogo dziś mogę jej spróbować? ;) Miłego dnia!
Przepis dodaję do akcji:
Tartę proponuję również na deser w konkursie:
Musi być pyszna. :) Uwielbiam serowe tarty.
OdpowiedzUsuńPycha! poprosze o kawalek :)
OdpowiedzUsuńApetyczna :)
OdpowiedzUsuń