wtorek, 14 lipca 2015

Spaghetti z czosnkiem, kolorową papryką i boczkiem

Bardzo szybki i prosty obiad. Idealny, gdy masz ochotę zjeść coś dobrego,  ale niekoniecznie masz ochotę na skomplikowane i czasochłonne potrawy.

• 3 małe, kolorowe papryki
• cebula
• 3 - 4 ząbki czosnku
• kilka plasterków wędzonego boczku
• 50 g masła
• 150 ml śmietanki kremówki
• 2 porcje spaghetti

Boczek podziel na drobne kawałki, cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż boczek do zrumienienia, następnie dorzuć na patelnię cebulę z papryką. Smaż chwilę pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Czosnek rozduś, zmiksuj z masłem i kremówką. Wlej sos na patelnię i gotuj do uzyskania kremowej konsystencji. W międzyczasie ugotuj makaron. Odcedzone spaghetti przełoż na patelnię i wymieszaj dokladnie z sosem. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i ulubionymi ziołam.

Gotowe ;)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...