Ta sałatka jest idealna zarówno jako dodatek, jak też danie samo w sobie. Dodaj tylko odrobinę sera feta i smaczny posiłek gotowy.
• pęczek zielonych szparagów
• paczka rukoli
• pół kilograma drobnych, młodych ziemniaków
• zielone oliwki
• suszone pomidory
• ser feta (opcjonalnie)
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Szparagi najpierw zblanszuj, a potem grilluj. Rukolę wymieszaj z ulubionymi przyprawami i oliwą. Oliwki przekrój na połówki, pomidory pokrój w paseczki. Ugotowane ziemniaki przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z rukolą, oliwkami i pomidorami. Grillowane szparagi pokrój na mniejsze części.
Dodaj ser feta lub podawaj z pysznym kawałkiem mięsa.
Smacznego :)
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda, od razu zgłodniałam.
OdpowiedzUsuń