Nareszcie przerwa świąteczna. Już na spokojnie mogę zacząć myśleć o rzeczach, które przygotuję i tysiącach jajek, które wykorzystam w ciągu najbliższych kilku dni. Babki, mazurki, ciasta... I jajka w najlepszej postaci - ugotowane na twardo z domowym majonezem i rzeżuchą. Najprostsze i doskonałe. A potem faszerowane. Czym się da. Ile tylko się da. Tak właśnie powstały jajka faszerowane awokado, pieczarkami i suszonymi pomidorami. Dziwię się, że nie ma tego przepisu od dawna na blogu - zdjęcie jest jeszcze z ubiegłej Wielkanocy, odnalezione ostatnio w zakamarkach pamięci laptopa.
Spróbujcie koniecznie!
Jajka faszerowane:
- kilka jajek
- awokado
- garść pieczarek
- suszone pomidory
- szczypiorek
- majonez
- rzeżucha
Jajka ugotuj na twardo, obierz i ostudź. Pieczarki podsmaż, pokrój w drobną kostkę, podobnie z resztą dodatków. Proporcje są całkowicie dowolne - dodaj to, co lubisz w ilości jaką lubisz :) Wymieszaj żółtka z dodatkami, nafaszeruj białka i gotowe! Na wierzchu udekoruj majonezem i rzeżuchą. Będzie pysznie :)
świetne połączenie, muszą być smaczne:)
OdpowiedzUsuń