Ostatnio testuję dietę 17 dniową. Wielkich efektów jeszcze nie widzę, ale przede mną jeszcze kilka tygodni diety. Jednym z pomysłów na pyszny obiad są pulpety indycze w wywarze z warzyw. W sumie miał być sos, ale taka wersja smakowała mi o wiele bardziej. Wywar wyszedł pyszny i aromatyczny, a pulpety w środku przypomniały mi bulion, który jadłam w zimnej Rosji.
Może skusicie się na taki obiad?
- udziec z indyka bez kości i skóry 1kg
- filet z indyka 1kg
- kawałek boczku - 30 dag
- średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- bułka namoczona w mleku 1
- pieprz sól
Smacznego!
w moim rodzinnym domu nie robiło się pulpetów. Sama zrobiłam raz i się zakochałam, dlatego teraz szukam ciekawych przepisów na nie :) dzięki za ten. pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń