poniedziałek, 18 lutego 2013

Pulpety indycze w wywarze warzywnym



 Ostatnio testuję dietę 17 dniową. Wielkich efektów jeszcze nie widzę, ale przede mną jeszcze kilka tygodni diety. Jednym z pomysłów na pyszny obiad są pulpety indycze w wywarze z warzyw. W sumie miał być sos, ale taka wersja smakowała mi o wiele bardziej. Wywar wyszedł pyszny i aromatyczny, a pulpety w środku przypomniały mi bulion, który jadłam w zimnej Rosji.
Może skusicie się na taki obiad?
  •  udziec z indyka bez kości i skóry 1kg
  • filet z indyka 1kg
  • kawałek boczku - 30 dag
  • średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • bułka namoczona w mleku 1
  • pieprz sól
Mięso, cebulę, czosnek i bułkę zmiel w maszynce. Formuj pulpety, obtocz je w bułce tartej, gotuj ok. 1 godzinę na wolnym ogniu w wywarze z warzyw (marchewka, pietruszka i seler). Wywar dopraw do smaku. Na końcu dodaj świeży koperek.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. w moim rodzinnym domu nie robiło się pulpetów. Sama zrobiłam raz i się zakochałam, dlatego teraz szukam ciekawych przepisów na nie :) dzięki za ten. pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...