poniedziałek, 26 listopada 2012

Finger food - mini tortilla


Ostatnie dni uciekają mi przez palce. Dopiero był zaczynał się poprzedni tydzień, już zaczął się kolejny... Cały czas dzieje się coś ciekawego i nawet nie zauważam, kiedy mija kilka tygodni. A przez ostatnie działo się dużo - warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem, z których relację zamieszczę już wkrótce, praca na uczelni, moje urodziny. Dlatego dziś zaproponuję wam fantastyczną przekąskę - robi się dosłownie chwilę, można modyfikować na wiele sposobów i wszystkim się podoba :)

Mini tortilla - finger food:
  • 8 placków tortilli
  • wykałaczki
I tak naprawdę to wszystko co jest konieczne, reszta zależy od waszych upodobań smakowych. Polecam następujące kombinacje:
  • mix sałat
  • szynka szwarcwaldzka
  • majonez
  • tarty ser żółty
lub
  • boczek
  • sałata
  • ser
  • sos pomidorowy
albo
  • salami
  • wędlina 
  • sałata
  • papryka
  • ser
  • sos
Tak naprawdę kombinacji jest mnóstwo! Ja zakupiłam kilka rodzajów wędliny (szynka szwarcwaldzka, boczek wędzony, salami, kiełbasa krakowska), ser, sos pomidorowy, majonez, mix sałat, paprykę i ogórka, pokroiłam to na mniejsze części i nadziewałam każdą tortillę inaczej. 
Potem zwijamy w ciasny rulon, kroimy na kawałki, przebijamy wykałaczką i podajemy. Prawda, że proste?

Smacznego poniedziałku :)

3 komentarze:

  1. Faktycznie takie same :) wykorzystam też twoje pomysły na nadzienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie zapiekamy przed podaniem, żeby ser się rozpuścił?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...