Mini tortilla - finger food:
- 8 placków tortilli
- wykałaczki
I tak naprawdę to wszystko co jest konieczne, reszta zależy od waszych upodobań smakowych. Polecam następujące kombinacje:
- boczek
- sałata
- ser
- sos pomidorowy
albo
- salami
- wędlina
- sałata
- papryka
- ser
- sos
Tak naprawdę kombinacji jest mnóstwo! Ja zakupiłam kilka rodzajów wędliny (szynka szwarcwaldzka, boczek wędzony, salami, kiełbasa krakowska), ser, sos pomidorowy, majonez, mix sałat, paprykę i ogórka, pokroiłam to na mniejsze części i nadziewałam każdą tortillę inaczej.
Potem zwijamy w ciasny rulon, kroimy na kawałki, przebijamy wykałaczką i podajemy. Prawda, że proste?
Smacznego poniedziałku :)
Faktycznie takie same :) wykorzystam też twoje pomysły na nadzienie :)
OdpowiedzUsuńNie zapiekamy przed podaniem, żeby ser się rozpuścił?
OdpowiedzUsuń